КАМПАНИЯ „ПАЗИ ДЕТЕТО В ИНТЕРНЕТ“

НОВИНИ

   Средно училище „Свети свети Кирил и Методий“ – град Рудозем, стана част от Социалната кампания на Лев Инс – „Пази детето в Интернет“.

   По покана на училищното ръководство, киберекспертът Явор Колев, изнесе лекция на децата от 6-ти и 7-ми клас в училището. Лекцията бързо премина към дискусия, в която децата споделиха свои неприятни преживявания, в интернет пространството. Оказа се, че учениците знаят някои от правилата, затова как да се пазят в интернет, но не винаги успяват да ги прилагат. Много от присъстващите подрастващи, се припознаха в някои от примерите, за които им разказа Явор Колев. Децата и учителите получиха ценни съвети и препоръки как да се предпазват, когато сърфират в интернет пространството и към кого да се обърнат за помощ, ако станат обект на кибернасилие. Занятието завърши с пожелание за още дискусионни срещи в бъдеще.

   След лекцията в училището, екипът на кампанията беше приет и от кмета на града – Румен Пехливанов, който също се присъедини към Социалната кампания „Пази детето в Интернет“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *