РЕЗУЛТАТИ НА НВО И ДЗИ ЗА УЧЕБНАТА 2021 – 2022 ГОДИНА

НОВИНИ

    И тази година учениците от  IV клас с преподаватели – Марина Дянкова, Снежана Мирославова и Румяна Странджалиева постигнаха отлични резултати на НВО по български език и математика.

    За IV клас средният процент от максималния брой точки по БЕЛ  на национално ниво е 70,46, а на ниво училище – 80,77 – с 10,31 над националното ниво. По математика на национално ниво четвъртокласниците са постигнали 57,33, а на училищно – 64,51 – със 7,18 над националното.

    VII клас с преподаватели – Нели Хадижидимова, Теодора Димитрова, Анета Чипева, Таня Кьоровска, Веселина Коджебашева продължиха  положителната тенденция при учениците и на двата изпита след седми клас. По БЕЛ те достигнаха среден процент 58,74 точки от максималния брой, който надхвърля средния за страната – 53,63 – с 5,11 над националното.

    И по математика могат да се похвалят със завидни постижения. Средният процент от максималния брой точки за страната е 35,32, а на ниво училище 35,81 – с 0,49 над националното.

    X клас с преподаватели – Венета Билянова, Юлияна Момчилова, Антоанета Кехайова и Юлия Димитрова, Таня Кьоровска  не отстъпват на много добрите  резултатите  на останалите. Десетокласниците от СУ – Рудозем  получиха по-висок от средния процент точки на национално равнище – 45,34 от 34,72 по математика – с 10,62 над средното, а по български език и литература – 49,02 от 43,16 за страната – с 5,86 над средното.

    Зрелостниците от училището са сред най-добрите в страната, техният успех е над средния на областно и национално ниво. С дванадесетокласниците неуморно и усърдно работиха Николина Костадинова, Веселина Коджебашева, Десислава Хаджиева, Захра Керозова и Кристина Аргатска.

    По БЕЛ резултатите са с 2,4 по-високи от националните и не отстъпват от отличното  ниво за област Смолян.

    По философия резултатите на училището са с 6,56 по-високи от тези  на областно ниво  и с 13,55 по – високи от националните.

    По Биология и здравно образование резултатите са с 1,01 по-високи от националните резултати.

    По   Английски език резултатите на училището са със  7,1 по – високи от резултатите на областта и с 10,69 по –високи от национално ниво.

    Биляна Билянова от XII а клас е с оценка 6,00  на матурата по БЕЛ – една от малкото пълни шестици в страната.

    Поздравяваме преподавателите и учениците на СУ ,,Свети свети Кирил и Методий“ – Рудозем с отличните резултати за поредна година, които показват трайна тенденция в образователния процес, а не епизодични постижения.

    Вярваме, че и през следващата година с усиления труд на учителите и учениците отново ще можем да се похвалим с прекрасни резултати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *